bugün
yenile
    1. 3
      +
      -entiri.verilen_downvote
      milliyetçi sosyalizm, ırkçılıktır yani (bkz: nazizm)
    2. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      etnik milliyetçilik ile sosyalizmin ekonomik modelini birleştiren, ırkçı, anti-kapitalist, antisemitik, antikomünist ve anti-marksist(sosyalizmi kendi buldu sanki amına kodumun) bir dünya görüşü. not: ctrl+v yaptım sırf o parantezi yazmak için xd.
    3. 5
      +
      -entiri.verilen_downvote
      yorum katmadan çevirecek olursak, milliyetçi toplumculuk. her ne kadar =faşizm dense de aslında faşizmle alakası olmayan, hatta sağ görüşe bile pek uymayan bir ideolojidir. aslında gerçekten almanya'da marx'ın evrensel sosyalizm ilkeleri üzerine şekillenmiş bir ideolojidir. marx sosyalizminin ekonomi ve pratiğini almış fakat felsefik yönünü bir kenara atmıştır. yani evrensel olan sosyalist düşünce nasyonal sosyalizm'le beraber yalnızca ulusa hitap eden bir sosyalist düşünceye evrilmiştir. ayrıca nasyonal sosyalizm, sosyalizmin sadece marxizmin tekelinde olan bir ideoloji olduğunu reddeder. nasyonal sosyalizm: işsizler, ezilen işçiler, fakirleşen burjuvalar, zengin burjuvalar, büyük toprak sahipleri ve topraksız köylülerin hepsine uyacak bir sistemdi. böylece alt tabakanın refah seviyesi yüksek tutulacak, burjuva kesim ise az para harcayarak yüksek iş gücünü kullanacaktı. bu da milliyetçiliğin yarattığı vatanseverlikle olacaktı.
      1güzel açıklamışsın dostum. - umursamaz karinca 01.03.2016 02:32:47 |#2561929
    4. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      hitler tarafından "kendi ırkıma sosyalizm" mantığıyla kullanılmıştır.
    5. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
    6. 1
      +
      -entiri.verilen_downvote
      aslında hiç taviz verilmeden uygulansa en yararlı yöntem. tek sorunu kimin devam ettireceğine karar verilmesi. ama bizim ülkede asla mümkün olmayacak sistem.
    7. 4
      +
      -entiri.verilen_downvote
      nasyonal sosyalizm doktrininin ilanı 1898'in mayıs ayında, ilk kez fransız teorisyen maurice barrès tarafından yapıldı. sosyalist bir milliyetçilik fikrinin temel doktrinlerini belirleyen barrès, dönemin rusya merkezinden tüm dünyaya yayılan sosyalizmi bir zehir olarak tanımlamıştır. sosyalizmin “liberal bir zehir” olduğunu, ancak ulusal bir sosyalizmin, kolektif milliyetçiliği gerçekleştirmenin aracı olduğunu açıklamıştı. barrès'e göre, işçiler kendi uluslarından işverenlere karşı değil, yabancı işverene ve yahudi sermayesine karşı mücadele etmeliydi. barrès'in bu düşünceleri adolf hitler'e ilham verdi ve nasyonal sosyalist ideolojinin oluşmasına katkı sağladı. sosyalizmden farklı olarak nasyonal sosyalizmin doğrudan “kolektif çalışan bir milliyetçilik sistemi” olduğunu empoze eden adolf hitler önderliğindeki nasyonal sosyalist alman işçi partisi, barrès’in ortaya attığı düşünceleri kendilerine uyarlayarak birçok toplantıda duyurmaya başladı. adolf hitler "milliyetçi ve sosyalist" bir öğretinin fikir babası olan barrès’in ideolojilerini halka aktarırken, alman işçilerinin klasik olarak ülke içindeki işveren sınıfı ile değil doğrudan ülke dışındaki yabancı güçlerle savaşması gerektiğinden bahsediyordu. adolf hitler'in 1920-1933 yılları arasında bilhassa sosyalizme eğimli alman işçi sınıfını nasyonal sosyalizm söylemleri ile etki altına alması, seçim arifelerinde partinin ve şüphesiz kendisinin büyük bir desteği arkasına almasını sağlamıştır. alman işçi sınıfının kendi milletinden olan işverenler yerine “yahudi” kaynaklı yabancı sermayeye karşı savaş vermesi gerektiğini söyleyen hitler, tüm ekonomik ve sosyokültürel sorunların nedeni olarak yahudileri gösteriyordu. barrès’in 19. yüzyılın sonundaki düşüncelerinden ilham alan adolf hitler, milliyetçi bir sosyalizm öğretisini alman halkına uyumlu bir hale getirerek, “nasyonal sosyalizm” ideolojisini ortaya çıkarttı. günümüzde sağ görüşün en aşırıya kaçan hali olarak tanımlanan nasyonal sosyalizm, milliyetçi düşüncelerin ağırlaştırılarak sosyalizm doktrinleri ile harmanlanmış hali olarak isimlendirilir. faşizm ile örtüşen nasyonal sosyalizm, sosyalizm tutumlarını yalnızca devletin ekonomik politikalarında uygulamıştır. alman nasyonal sosyalistlerin politik çalışmalarına başladıkları 1920 yılından itibaren nasyonal sosyalizm, alman sosyal demokratlar ve komünistler tarafından kısaca nazizm (almanca: nazismus) olarak isimlendirildi. bu kısaltma, nasyonal sosyalistleri küçümsemek amacıyla ortaya çıkarılmıştı.
    8. 2
      +
      -entiri.verilen_downvote
      (#1104762) budur. hitler'in aşağı yukarı tüm faaliyetleri bu ideoloji esas alınarak yapılmış eylemlerdir. (bkz: nazizm)